Fiscale Stemwijzer voor ondernemers

Voor ondernemers die door de bomen het fiscale bos niet meer zien, hebben Flynth adviseurs en accountants en Register Belastingadviseurs de Fiscale Stemwijzer voor ondernemers ontwikkeld. De stemwijzer vergelijkt de belastingmaatregelen uit de verkiezingsprogramma’s van de dertien zittende partijen. Het doel is om de ondernemer bewust te laten kiezen.

Initiatief

Initiatiefnemers voor de stemwijzer zijn mr. Wil Vennix, voorzitter van het Register Belastingadviseurs, en mr. Sylvester Schenk, Flynth adviseurs en accountants. Beide heren zijn in de dertien partijprogramma’s gedoken en hebben een aantal belangrijke fiscale thema’s gekoppeld aan hun interpretatie van de vergeleken verkiezingsprogramma’s. Vervolgens zijn deze gegoten in een praktische Fiscale Stemwijzer, speciaal voor de ondernemer.

Indicatief

‘De Fiscale Stemwijzer is bedoeld om aandacht te besteden aan en inzicht te geven in de beloofde fiscale maatregelen van een aantal politieke partijen’, aldus Schenk. ‘De Fiscale Stemwijzer is geen stemadvies, de uitslag is indicatief’, vult Vennix aan. ‘Veel partijen zijn nog vaag over de fiscale inhoud van hun programma of willen deze pas na Prinsjesdag prijsgeven.’ De heren hebben de partijprogramma’s van de zittende partijen doorgenomen, maar ze sluiten niet uit dat dat de nieuwe of kleinere partijen de belangen van een ondernemer ook goed kunnen vertegenwoordigen.

Bron: https://www.nextens.nl/nieuws/fiscale-stemwijzer-ondernemers/?